Inga kompromisser

Pizza.

Ett litet ord som väcker många känslor. Minnen. Åsikter.

Vår åsikt är klar - vårt uppdrag är att göra de allra bästa pizzorna. I världen, sikta högt!


Italien Sverige 50/50

En del Italien, det är Stefano, en del Sverige, det är Sandra. Tillsammans skapade vi en förening, en pizza, som är både mjuk och krispig, rejält bakad med hetta och eld, toppad med de bästa råvaror vi kan hitta. Allt med den där lilla twisten av Sandras sinne för smak. Vår meny är kort, ack så kort, men alltid genomtänkt och inspirerad av säsong, humör, människor vi möter eller händelser vi upplever. Det ligger inte bara godsaker på våra pizzor utan även mycket känslor. Därför ändrar vi inte på våra pizzor, de är bra som de är, avvägda i smak, balans och sinnesupplevelse för att du ska få en stunds njutning i livet. Nu låter ju allt det här oerhört pretentiöst, men det är det inte. Det är bara vårt försök att ge en utskälld rätt lite upprättelse, den status en fantastisk pizza är värd.


Allt börjar med degen...

Här finns inga genvägar. Det finns både snabbare och betydligt enklare sätt att göra deg. Men det är inget för oss, vi har en tendens att inte göra saker så lätta för oss. Går det ens om man vill försöka nå sitt bästa? Så detta är det bästa sätt vi kunnat hitta. Vi arbetar med vår deg för hand i mellan 3 - 6 dygn innan den landar framför dig. Då får degen mogna i sin egen takt, hitta sitt lugn och utvecklas i sina smaker och sin struktur. Degen består av olika delar (inte 50/50 här alltså) italienskt ekologiskt Tipo00-mjöl och ett lokalt, stenmalen otroligt starkt och smakrikt mjöl. Sedan har vi pyttelite ekologisk jäst, rätt mycket kallt kranavann, lagom med salt (ja, eko det med) och massor av italiensk olivolja. Inget annat. Behövs inte.


...tar en runda genom säsonger och förbi passionerade producenter...

Vi serverar även en del annan mat som inte är pizza så vi ser oss som en restaurang snarare än en pizzeria, men vi kan landa i pizzarestaurang för enkelhetens skull.

Bland annat har vi vår fina chark.. Där hittar du ofta en långlagrad pepatello från Toscana, från ett litet familjeföretag där traditioner och metoder går i arv. Du kan få njuta av vår köttkille Alex magiska smaker i form av en handgjord coppa från Alex Charkuteri i Bräcke, speciellt gjord för oss från frigående småländska grisar. Min vän Peter säger "Ingen måltid utan ost" och han har helt rätt, så det har vi tagit fasta på och bjuder dig gärna att smaka våra ostar från Sverige och Italien, till exempel en urspungsmärkt Parmesan lagrad i 30 månader. Eller ost från Ådala Gård, där Malin passionerat tillverkar ostar långt, långt ute i de Skånska skogarna (finns det skog i Skåne..?) och sedan kommer till oss med sina underbara varor. Allt detta får sedan sälle med en söt kompott på säsongens söta och nybakat bröd.


Våra viner, noga utvalda och ganska få till antalet, kommer alla från väldigt små producenter i Italien, varav två vi importerar själva och är ensamma om i Sverige. Efter att ha hittat gården i änden på en krånglig väg i Ligurien sommaren 2017 och krånglat oss genom en till synes aldrig sinande ström av pappersexercis kan vi med oerhörd stolthet bjuda dig att prova. Druvorna plockas för hand och detta samt alla våra andra viner är antingen biodynamiska eller ekologiskt producerade i väldigt liten skala, de flesta bara ett par tusen flaskor till antalet. Till exempel vår flaskjästa ofiltrerade naturvinsprosecco görs i ca 10 000 flaskor, och det ett bra år...!

 

Gemensamt för ALLT vi sätter på menyn, mat, sött, dryck med eller utan procent, är att det är noga utvalt, granskat och av absolut högsta kvalitet, vilket vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda. Mat som gör gott, både i kropp och själ. Därför kommer vi aldrig sträva efter att vara billigast, det är en omöjlig ekvation, men vi sätter ribban för att bara servera det bästa istället!


...och slutar med ett leende på dina läppar

När vi gör våra pizzor har vi egentligen bara ett mål (ok, då, ett till förutom att vara bäst), och det är att DU ska le. Bli nöjd. Må bra. Njuta. Njutning är ett vackert ord och en känsla som vi upplever alldeles för lite av. Så det vill vi ge dig, en lyckobubbla i vardagen genom mat. Inga konstigheter, inget fancy-pansy, bara kom som du är och njut.


 



YOUR NAME



Posuere Lacinia Mus Quam

Lorem ipsum dolor sit amet, potenti torquent augue nunc.

ABOUT ME



Lorem ipsum dolor sit amet, potenti torquent augue nun mattis totam vulputate, curabitur imperdiet vestibulum sem ped dolor sem in sem suspendisse nec duis .


Lorem ipsum dolor sit amet, potenti torquent augue nun mattis totam vulputate, curabitur imperdiet vestibulum sem ped dolor sem in fame suspendisse nec duis, nibh sit laoreet et vitae enim odio. Id mollis mi fusce tempor orci, interdum pede duit congue est libero, cras sapien.


Dolor lorem duis vel viverra fermentum a vulputate mauris duis lectus sed nam erat eget molestie, eu enim lorem suiscipit amet tortor consequat luctus, ligula est magna tempora labore cillum an aliquam.

LOREM IPSUM DOLOR


Lorem ipsum dolor sit amet potenti torquent dui augue nunc mattis totam vulputate

curabitur ante imperdiet vestibulum pede ut dolor in sem suspendisse nec duis nibh sit laoreet eu vitae

Lorem ipsum dolor sit amet nibh potentti torquent augue nunc id mattis totam vulputate curabitur sem pede vell dolor suspendisse nec duis, nibh sit laoreet eu vitae fames nec imperdiet.

Lorem ipsum dolor sit amet nibh potentti torquent augue nunc id mattis totam vulputate curabitur sem pede vell dolor suspendisse nec duis, nibh sit laoreet eu vitae fames nec imperdiet.

Lorem ipsum dolor sit amet nibh potentti torquent augue nunc id mattis totam vulputate curabitur sem pede vell dolor suspendisse nec duis, nibh sit laoreet eu vitae fames nec imperdiet.

© Copyright. All Rights Reserved.