MASTIO = inga kompromisser


Pizza
.

Ett litet ord som väcker många känslor. Minnen. Åsikter.

Vår åsikt är klar - vårt uppdrag är att göra de allra bästa pizzorna. I världen.

 

Italien Sverige 50/50

En del Italien, det är Stefano, en del Sverige, det är Sandra. Tillsammans skapade vi en förening, en pizza, som är både mjuk och krispig, rejält bakad med hetta och eld, toppad med de bästa råvaror vi kan hitta. Allt med den där lilla twisten av Sandras sinne för smak. Vår meny är kort, ack så kort, men alltid genomtänkt och inspirerad av säsong, humör, människor vi möter eller händelser vi upplever. Det ligger inte bara godsaker på våra pizzor utan även mycket känslor. Därför ändrar vi inte på våra pizzor, de är bra som de är, avvägda i smak, balans och sinnesupplevelse för att du ska få en stunds njutning i livet och dessutom kanske en ny och oväntad god smakupplevelse. Nu låter ju allt det här oerhört pretentiöst, men det är det inte. Det är bara vårt försök att ge en utskälld rätt lite upprättelse, den status en fantastisk pizza är värd.

 

Allt börjar med degen...

Här finns inga genvägar. Det finns både snabbare och betydligt enklare sätt att göra deg. Men det är inget för oss, vi har en tendens att inte göra saker så lätta för oss. Går det ens om man vill nå sitt bästa? Så detta är det bästa sätt vi kunnat hitta. Vi arbetar med vår deg för hand i mellan 3 - 6 dygn innan den landar framför dig. Då får degen mogna i sin egen takt, hitta sitt lugn och utvecklas i sina smaker och sin struktur. Degen består av olika delar (inte 50/50 här alltså) italienskt ekologiskt Tipo00-mjöl och ett lokalt, stenmalet otroligt starkt och smakrikt mjöl. Sedan har vi pyttelite ekologisk jäst, rätt mycket kallt kranavann, lagom med salt (ja, eko det med) och massor av italiensk olivolja. Inget annat. Behövs inte.

 

...tar en runda genom säsonger och förbi passionerade producenter...

Vi serverar även en del annan mat som inte är pizza så vi ser oss som en restaurang snarare än en pizzeria, men vi kan landa i pizzarestaurang för enkelhetens skull.

Bland annat har vi vår fina chark. Där hittar du ofta en långlagrad pepatello från Toscana, från ett litet familjeföretag där traditioner och metoder går i arv. Min vän Peter säger "Ingen måltid utan ost" och han har helt rätt, så det har vi tagit fasta på och bjuder dig gärna att smaka våra ostar från Sverige och Italien.

 

Våra viner, noga utvalda och numera ett ganska respektingivande antal, kommer alla från väldigt små producenter som behandlar sina viner lika ömt som sin förstfödda. Några av vinerna importerar vi själva och är ensamma om i norra Europa. Efter att ha hittat gården Giacomelli i änden på en krånglig väg i Ligurien sommaren 2017 och krånglat oss genom en till synes aldrig sinande ström av pappersexercis kan vi med oerhörd stolthet bjuda dig att prova. Druvorna plockas för hand och detta samt alla våra andra viner är antingen biodynamiska eller ekologiskt producerade i väldigt liten skala, de flesta bara ett par tusen flaskor till antalet. Till exempel vår flaskjästa ofiltrerade naturvinsprosecco görs i ca 10 000 flaskor, och det ett bra år...!

 

Gemensamt för ALLT vi sätter på menyn, mat, sött, dryck med eller utan procent, är att det är noga utvalt, granskat och av absolut högsta kvalitet, vilket vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda. Mat som gör gott, både i kropp och själ. Därför kommer vi aldrig sträva efter att vara billigast, det är en omöjlig ekvation, men vi sätter ribban för att bara servera det bästa istället!

 

...och slutar med ett leende på dina läppar

När vi gör våra pizzor har vi egentligen bara ett mål (okdå, ett till förutom att vara bäst), och det är att DU ska le. Bli nöjd. Må bra. Njuta. Njutning är ett vackert ord och en känsla som vi upplever alldeles för lite av. Så det vill vi ge dig, en lyckobubbla i vardagen genom mat. Inga konstigheter, inget fancy-pansy, bara kom som du är och njut.